Drempel opwerpen
Natuurlijk, een traject om het SNA-keurmerk te behalen en vervolgens WTTA-proof te worden, is niet eenvoudig. Dat blijkt wel uit de eisen van normerende instantie Normec VRO. Maar het werpt ook een drempel op, constateerde HR-expertisebureau Brightmine. En dat schept weer kansen. Want opdrachtgevers zouden weleens malafide uitzendorganisaties links kunnen laten liggen en juist met u zaken willen doen. Omdat u dat stempel op uw voordeur heeft staan.
Het zorgt er in elk geval voor dat de branche positiever wordt bekeken en er beter op staat. Het imago van de uitzendbranche kan wel een boost gebruiken, te midden van alle persberichten van de Arbeidsinspectie over overtredingen. Tijd om het kaf van het koren te scheiden. Om als koren door te gaan. En om u als WTTA-proof te profileren.
Investering waard
Wet- en regelgeving is zo een investering waard en vormt zelfs een expertise. Hoe was u anders van die malafide, onder de prijs duikende concurrenten afgekomen? Kansen kunnen we ook zien in de DBA. Als een uitzendbureau zekerheid kan schenken waar zzp’ers dat niet kunnen, ontstaat er wellicht voorkeur bij inleners. Als u zelf ook zzp’ers bemiddelt, moet u de zaakjes rondom de DBA op orde hebben. Kern is dat opdrachtgevers en zzp’ers samen verantwoordelijk zijn voor de arbeidsrelatie die zij met elkaar aangaan. Zij moeten ervoor zorgen dat er duidelijkheid is over hun arbeidsrelatie. En dat er niet eigenlijk sprake is van loondienst.
Of het nu WTTA is of DBA of welke afkorting dan ook, u kunt inleners die in onzekerheid verkeren, zekerheid verlenen. Dat ze deskundig, eerlijk en volgens de regels van de wet zakendoen. Met u. U bent de wet- en regelgevingexpert. Stelt u zich al zo op richting inleners?